Харків. 16 березня. УНІАН. Рада ректорів вищих навчальних закладів Харківської області звернулися до президента України Віктора ЯНУКОВИЧА з листом, у якому висловила підтримку міністру освіти і науки Дмитру ТАБАЧНИКУ у зв’язку з вимогами його відставки.

«На наше переконання, питання про відставку міністра освіти і науки України не має під собою жодних підстав, враховуючи перш за все, принципи формування уряду України, які визначив Президент України», - йдеться у листі, текст якого має УНІАН.

Рада ректорів заявляє, що Дмитро ТАБАЧНИК є «відомим громадським, політичним діячем і науковцем», який в останні роки, «будучи народним депутатом України і членом профільного комітету Верховної Ради України, додав багато особистих зусиль для розбудови законодавства про освіту України та її міжнародного визнання».

Відео дня

«Ми знаємо Дмитра ТАБАЧНИКА як високоінтелектуального досвідченого керівника, принципову людину з високими моральними якостями, яка спроможна вирішити нагальні проблеми реформування освітньої галузі. А тому розцінюємо спроби його дискредитації як необгрунтовані і небезпечні, як загрозу втягування студентської молоді у політичні конфлікти, що є неприпустимим», - йдеться в листі до Президента.

Текст листа, який було ухвалено на засіданні Ради ректорів15 березня, підписали понад 20 ректорів харківських вузів.