Харків. 19 листопада. УНІАН. Народний депутат України, представник блоку БЮТ Олександр ФЕЛЬДМАН підтвердив раніше висловлене ним переконання, що Ізраїль визнає Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом проти українського народу.

Як передає кореспондент УНІАН, свою позицію О.ФЕЛЬДМАН висловив сьогодні на прес-конференції, присвяченій підсумкам офіційного візиту Президента України Віктора ЮЩЕНКА до Ізраїлю.

«Я ще більше переконаний, що народ Ізраїлю готовий підтримати це», - сказав О.ФЕЛЬДМАН, який був членом офіційної делегації України, яка нещодавно відвідала Ізраїль.

Відео дня

Водночас він вказав на наявність деякий факторів, які так чи інакше впливають на процес офіційного визнання Голодомору геноцидом: «Є політичні складові. Є нерозуміння, є ще велика робота попереду». О.ФЕЛЬДМАН пояснив, що дуже шкодить розхожа думка про те, що Голодомор буцімто влаштували представники якоїсь національності – російської, єврейської, татарської тощо. «В Ізраїлі це питання обтяжене тим, що є певні вихідці як з України, так і Росії, а месидж Юлії Володимирівни (ТИМОШЕНКО – УНІАН), месидж Президента (В.ЮЩЕНКА - УНІАН) був номер один – що Голодомор влаштував тоталітарний режим на чолі з комуністами, до якого належали люди різних національностей, і національність до Голодомору немає ніякого відношення», - сказав О.ФЕЛЬДМАН.

Питання визнання Голодомору «не закінчене, але на  99 відсотків просунуте, - додав О.ФЕЛЬДМАН і зазначив: «Депутати Кнесету уже в більшому складі підтримують нас – було їх спочатку семеро, сьогодні близько тридцяти (до Кнесету входить 120 депутатів – УНІАН). Прості люди висловлюють зараз повну підтримку. Інститути, до яких ми зверталися, висловлюють повну підтримку, і я думаю, що це лише питання часу».

О.ФЕЛЬДМАН відзначив, що візит Президента В.ЮЩЕНКА став першим за 11 останніх років офіційним візитом глави Української держави до Ізраїлю і що він, на думку народного депутата, відкрив нові перспективи у співробітництві двох країн.