false

У Київській клінічній лікарні №1 після проведення капітального ремонту запрацювала система телемедицини, що дозволяє проводити консультації з лікарями у будь-якому куточку світу.

Про це мер Києва Віталій Кличко розповів в інтерв'ю «Деловой столице», відповідаючи на питання про досягнення в київській медицині.

Як приклад системних змін у цій сфері, мер Києва навів Київську клінічну лікарню №1, де нещодавно провели капітальний ремонт.

Відео дня

«Ми інспектували після ремонту два відділення лікарні – операційний та рентгеноендоваскулярної хірургії. В операційному відділенні збільшили кількість операційних до шести, а нове відділення рентгеноендоваскулярної хірургії з гібридною операційною дасть можливість надавати якісну невідкладну кардіологічну допомогу киянам. В оновлених відділеннях встановили обладнання європейського рівня, що дозволить надавати цілодобову медичну допомогу за найвищими стандартами якості», – пояснив Кличко.

Також він розповів, скільки коштів було виділено на ремонт та закупівлю нового обладнання у лікарні.

«На капітальний ремонт лікарні виділили понад 60 млн грн, на закупівлю обладнання – понад 80 млн. На ці кошти закупили операційні столи, ендоскопічні стійки, наркозно-дихальні апарати, апарати штучної вентиляції легенів, апарат УЗД експертного класу та інше обладнання. Також тепер є можливість і для застосування телемедицини. Коли потрібна допомога, то для лікарів доступні консультації фахівців з будь-якої точки світу. Тепер є можливість разом з фахівцями з інших країн проводити операції», – зазначив мер Києва.

Крім того, він розповів про плани на 2019 рік щодо впровадження системних змін в київську медицину.

«У планах на цей рік – початок будівництва лікарні зі стаціонаром на Троєщині та лікарні швидкої медичної допомоги на правому березі. Всього в столичному бюджеті 2019 року на сферу охорони здоров'я передбачено майже 11 млрд грн. Це значно більше, ніж у минулому році», – підсумував Віталій Кличко.