Серед іншого злодій поцупив 10 святих образів та два «Євангелія» / Wikimedia.org

Правоохоронці затримали зловмисника, який обікрав приміщення храму Святого Великомученика Георгія Побідоносця на столичній Оболоні.

Як повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва, ним виявився 37-річний киянин, раніше неодноразово судимий за аналогічні злочини.

Читайте такожУ Києві затримали шахрая, який видурив квартиру у пенсіонерки

Відео дня

Увечері 14 квітня він потрапив у храм через вікно й викрав із церковної ювелірної лавки 25 срібних ланцюжків, 30 срібних хрестиків, 2 срібні ложки, 20 срібних кілець, 10 святих образів, 10 золотих хрестиків, кошти в сумі 400 гривень та дві книги «Євангеліє». Загальна сума викраденого майна становить 33 тисячі гривень.

«Того дня чоловік перебував на службі в храмі та детально роздивившись, де лежать ювелірні вироби та грошові кошти, вирішив їх викрасти», - зауважили у прокуратурі.

Чоловіка затримали на території міста Фастова під час спроби збути вкрадене церковне майно.

Затриманому повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка) вчиненого повторно, поєднане із проникненням у інше приміщення) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

За вчинене зловмиснику загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.