Кличко також закликав депутатів підтримати створення муніципальної охорони / фото КМДА

Мер Києва Віталій Кличко закликав депутатів Київради ухвалити рішення про створення муніципальної охорони та про згоду на прийняття в комунальну власність стадіону «Старт». Про це він заявив під час виступу на початку засідання Київради.

«Багато проблем у місті, які треба оперативно вирішувати. Я звертаюся до всіх: давайте почнемо нову сесію з ефективної роботи. З ухвалення необхідних рішень – спокійно і відповідально, – звернувся до депутатів мер Києва. – Сьогодні, наприклад, серед іншого ми повинні ухвалити рішення про згоду на прийняття в комунальну власність легендарного стадіону «Старт». Ми разом із громадою захистили його від забудови. Тепер треба його відновити, як ми пообіцяли громаді. І я прошу підтримати це рішення, щоб ми направили його уряду для проходження всіх необхідних процедур», – підкреслив мер.

Читайте такожКличко запевнив, що Київ практично повністю готовий до зими

Відео дня

Також Віталій Кличко закликав депутатів підтримати критично необхідне рішення, яке вже обговорювали у сесійній залі і не ухвалили, – про створення муніципальної охорони.

«Наголошую: це не муніципальна варта, не поліція. Йдеться про забезпечення захисту майна територіальної громади Києва, яке перебуває в управлінні комунальних підприємств, бюджетних установ, захисту об’єктів соціальної сфери», – зазначив мер Києва.

Щоб забезпечити ефективну охорону комунального майна, пропонується створити комунальне підприємство, яке надаватиме, на конкурсних засадах, послуги охорони як суб’єктам комунальної власності, так й іншим суб’єктам господарювання на підставі отриманої у встановленому порядку ліцензії.

Окрім того, Київський міський голова зазначив, що місто зараз платить у рік за охорону комунального майна майже 300 млн гривень. А це КП допоможе в рази зменшити витрати.

«До того ж на роботу в ньому ми працевлаштовуємо ветеранів АТО. До речі, вони вже були залучені і ефективно впоралися зі своєю роботою, охороняючи МВЦ під час проведення «Євробачення-2017» у Києві. Тобто йдеться про створення виключно охоронного підприємства. І я закликаю підтримати таке рішення!», – наголосив Віталій Кличко.