Київ. 13 червня. УНІАН. На час відпустки мера Києва Леоніда Черновецького, яку він взяв до 12 липня, секретар Київради Галина Герега виконуватиме обов’язки Київського міського голови без права підпису рішень міської ради.

Про це йдеться в роз’ясненні Київради, переданому УНІАН.

Зокрема, в ньому зазначається, що повноваження Київського міського голови на даний час в установленому законом порядку не припинені і особа, обрана Київським міським головою, відповідно до частини п’ятої статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», несе персональну відповідальність за здійснення наданих їй законом повноважень.

Відео дня

Розпорядженням Київського міського голови від 31.05.2012 № 74 «Про відпустку Київського міського голови» (з 5 червня 2012 року по 12 липня 2012 року) виконання обов’язків Київського міського голови покладено на заступника міського голови – секретаря Київради Г.Герегу.

“Враховуючи вищевикладене, заступник міського голови – секретар Київради не може здійснювати повноваження міського голови, а може лише виконувати його обов’язки щодо: забезпечення поточної діяльності Київради, розгляду кореспонденції, що надходить на ім’я Київського міського голови. А також може виконувати інші обов’язки, що не відносяться до повноважень, передбачених частиною четвертою статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», - наголошується в роз’ясненні.

При цьому звертається увага, що підписання рішень Київради відноситься до повноважень міського голови, тому секретарем Київради вони підписуватися не будуть.

Як повідомляв УНІАН, 1 червня 2012 року Київський міський голова Леонід Черновецький написав заяву про дострокове складення повноважень.

Водночас повноваження Київського міського голови достроково припиняються у день прийняття на пленарному засіданні Київради рішення, яким береться до відома зазначений факт.

З дня прийняття такого рішення секретар Київради тимчасово набуває повноважень міського голови, зазначили в міській раді.