Сушимо руки теплим повітрям - зручність чи шкода / pixabay.com

Чистота - запорука здоров'я, а особливо це стосується рук. Однак перепади температури й вологості порушують баланс, частий вплив води та мила пересушує шкіру, і вона рано старіє. Що використовувати замість сушарки для рук у громадських місцях і як уберегтися від мікробів, читайте в матеріалі.

Які бувають сушарки для рук і чим вони шкідливі

Електрорушники, які в побуті називають просто сушарки для рук, бувають двох типів:

  • високошвидкісні зі струменевою подачею повітря;
  • звичайні сушарки, що створюють нагрітий повітряний потік.

Перше, що спадає на думку щодо можливої шкоди від інтенсивного обдування - це пересихання. На шкірі живе цілий комплекс корисних мікроорганізмів, які взаємодіють між собою і з навколишнім середовищем.

Відео дня

Так званий мікробіом відповідає за захисні функції шкіри, і його баланс може бути легко порушений перепадами температури й вологості, які тільки посилюють вікову сухість шкіри. Тому часте пересушування загрожує виникненням лущення та подразнення.

Що не так з сушаркою для рук - несподіваний поворот

Також існує думка, що электрорушники сприяють поширенню шкідливих мікробів. 

На підтвердження цієї теорії висувається аргумент, що сушарки втягують і потім видувають на руки шкідливі бактерії, які є в громадських туалетах на всіх поверхнях, а також і в повітрі, розлітаючись після зливу. З огляду на те, що нерідко руки після сушіння залишаються трохи вологими, створюється найсприятливе середовище для їх подальшого розмноження на шкірі.

Чим сушать руки в туалеті, якщо сушарка зламана або не хочеться нею користуватися - обтирають паперовими рушниками або туалетним папером. Багато хто йде проти правил гігієни та витирає руки об себе, пересаджуючи мікроби з одягу на свіжовимиту шкіру.

Краще скористатися одноразовими паперовими серветками, які варто завжди носити з собою, або навіть вологими - ви зможете водночас і зволожити шкіру, і набагато прискорити час висихання природним шляхом, прибравши з рук великі краплі.

Раніше УНІАН розповідав, чому потрібно закривати кришку при зливі і як швидко прибрати наліт в унітазі.

Вас також можуть зацікавити новини: