Які гриби збирати в серпні / фото ua.depositphotos.com

Серпень - досить грибний місяць, який приносить багато їстівних лісових дарів. В Україні місяць почався з дощів, а це означає, що в лісах з'явиться багато молодих грибів. Раніше УНІАН розповідав, коли збирають гриби в Україні і що росте в наших лісах. Розберемося докладніше, на що можна "полювати" в серпні.

Підберезовик

З назви цих грибів зрозуміло, що підберезовики потрібно шукати в березових гаях. Ростуть вони протягом усього серпня у великих кількостях. Зовні вони схожі на білі гриби. Розпізнати підберезовик можна по бурому капелюшку і білій ніжці з чорними точками. Відрізнити від отруйних грибів можна, відламавши частину капелюшка - м'якоть всередині повинна бути білою, а не жовтою або рожевою.

Підосичник

Підосичники - дуже смачні і бажані для будь-якого грибника гриби. Їх можна збирати недосвідченим в грибній справі людям, адже впізнати їх дуже легко і вони не мають отруйних "двійників". Підосичник має яскравий червоно-коричневий капелюшок і товсту ніжку з коричневими вкрапленнями. На розрізі гриб швидко синіє. Росте з середини літа по жовтень в листяних і змішаних лісах.

Відео дня

Білі гриби

Найбажаніший трофей для будь-якого грибника - білий гриб, відомий своїми високими смаковими якостями. Цей гриб рясно росте в серпні майже повсюдно, але в хвойному лісі шанс побачити його вище. Цей гриб має щільну ніжку і коричневий капелюшок, а м'якоть на зрізі біла. Його відмінна риса - приємний грибний запах.

Які гриби збирати в серпні в Україні / фото ua.depositphotos.com

Маслюки

Маслюки збирають в хвойних лісах. Починають рости вони в липні, але пік врожайності випадає на середину серпня. Маслюки мають світло-жовту тонку ніжку і липкий капелюшок. У справжнього маслюка м'якоть на зламі не повинна змінювати колір.

Сироїжка

Сироїжка росте в будь-яких лісах і на узліссях, але найчастіше її можна знайти біля лісових стежок і під молодими березами. Сироїжки мають довгу бліду ніжку і тонку капелюшок з поглибленням всередині. Колір капелюшка може бути червоним, рідше жовтим і зеленим. Шкірочка легко знімається з капелюшка ножем. 

Лисичка

Лисички дуже приємні на смак, особливо в маринованому вигляді. Цей гриб має яскраву зовнішність і знайти його в лісі легко, але у нього є неїстівний "двійник". Їстівна лисичка повністю жовтого кольору, з щільною ніжкою. А неїстівні лисички мають червонуватий відтінок і порожню ніжку.

Вас також можуть зацікавити новини: