Церковне свято 19 листопада / depositphotos.com

Павло Сповідник жив у IV столітті в Константинополі, був патріархом. У ті часи аріани були дуже впливові і не хотіли, щоб Павло став архієпископом. Вони бажали, щоб пост зайняв їх однодумець. Проте, Павло все-таки отримав цю посаду. Аріані кілька разів зводили його з кафедри, а потім відшукали на засланні і вбили.

Православне свято 19 листопада - день пам'яті преподобного Варлаама Хутинського

Варлаам був з родини багатих новгородців, з дитинства любив священні книги. Не грав з іншими дітьми і мріяв про чернече життя. Після смерті батьків Варлаам роздав все своє майно і відправився в пустелю. Потім оселився в лісі на пагорбі Хутинь.

Незабаром до нього почали приходити люди - за порадою, за допомогою, за благословенням. На місці того пагорба був побудований храм, Варлаам віддав на його потреби останні гроші і написав статут. Ще за життя святий удостоївся дару прозорливості і чудотворення. Помер Варлаам Хутинський у 1192 році.

Відео дня

Прикмети 19 листопада

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • снігопад в цей день - зима буде сніжною;
  • червоне вечірнє небо - до похмурої погоди і вогкості;
  • гуси у воді купаються - до потепління;
  • вітру немає 19 листопада - скоро похолодає.

Що сьогодні не можна робити

У цей день категорично заборонено позичати або позичати гроші. Вважається, що краще утриматися від вживання м'ясних продуктів. За старих часів люди вірили, що чоловік, який відправляється на риболовлю, повинен зловити хоча б одну рибу - з порожніми руками додому приходити не можна.

Що можна робити 19 листопада

Наші предки говорили, що лід, який утворюється на річках в цей день, не розтане до весни. Саме тому чоловіки починали готуватися до зимової риболовлі - перебирали снасті і лагодили їх. Також дивилися на погоду, щоб зрозуміти, коли краще їхати за уловом.

Вас также могут заинтересовать новости: