Nebulossa спричинила скандал своєю піснею / фото eurovision.tv

У Мальме 9 травня відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2024". Одним з найяскравіших номерів став виступ представників Іспанії гурту Nebulossa, які виконали скандальну пісню "Zorra". Номер шокував єврофанів через відверті образи учасників, які роздяглися просто на сцені.

Вокалістка Nebulossa – найстарша учасниця конкурсу, їй 56 років. Однак її виступ запам'ятався не через цей факт, а через еротичне шоу, яка вона влаштувала разом з танцівниками.

На сцені з'явилися двоє чоловіків, які спочатку танцювали на підборах у смокінгах, а посеред номеру вони зірвали з себе костюми і залишилися оголеними. Танцівники запалювали у чорних корсетах та стрингах. Водночас співачка була у напівпрозорих штанах та корсеті.

фото eurovision.tv

Чоловіки також виконали декілька акробатичних трюків у відвертих образах, зокрема, учасники сіли на шпагат. Виступ іспанців зірвав гучні овації в залі, а вкінці номеру запалили феєрверки.

Зазначимо, що виступ Nebulossa розкритикували представники феміністичного руху в Іспанії. Вони заявили, що постановка випромінювала сексизм. Сама назва пісні "Zorra" має подвійне значення: "лисиця" та "с**а". Це спричинило скандал і вокалістку звинуватили у зневажливому ставленні до жінок.

фото eurovision.tv

Однак представники Іспанії спростовують це твердження і пояснюють, що їхня композиція про руйнування стереотипів, та про те, щоб завжди залишатися собою.

До слова, Nebulossa виступили у другому півфіналі, але лише, щоб представити Іспанію. Оскільки вони входять до складу "Великої п'ятірки" – країни, що є засновниками пісенного конкурсу. Тому вони автоматично опиняються у гранд-фіналі.

Разом з Іспанією з другого півфіналу у наступний етап пройшли ще 10 країн. Як відомо, гранд-фінал відбудеться вже 11 травня.

Нагадаємо, раніше представник Нідерландів на "Євробаченні-2024" співав про "любов до РФ" на початку війни.

Вас також можуть зацікавити новини: