Українська акторка Любава Грєшнова розповіла, чому була змушена працювати в Росії попри те, що ніколи не відчувала особливої тяги до країни-агресора.

За її словами, все українське кіновиробництво останні 10 років - і після 2014 року, і до 23 лютого 2022 - було сумісне з російським виробництвом.

"Про це зараз багато говорять наші актори, бо це стало такою начебто новиною для багатьох. Хоча, коли у 90% українських серіалів в головних ролях були російські актори, особливо чоловіки, чомусь це ні в кого не викликало питань. Тому ми, можна сказати, були заручниками обставин", - розповіла Грєшнова в інтерв'ю УНІАН.

Деякі контракти підписувалися, наприклад, так: половина зйомок проходить в Україні, а половина - в Росії, і так було завжди. Акторка додала, що дуже багато її українських колег їздили працювати на дві країни, відмовлялися одиниці - буквально дві-три людини.

"Таке було виробництво, це була тільки робота. Я ніяк не ставилася до Росії, і коли почалася війна, звісно, ніяких питань, якихось рефлексій стосовно того, щоб там за чимось сумувати, чи ще щось - не було. Я абсолютно спокійно закрила для себе це питання навіки. Стати персоною нон грата не боялася. Це навіть честь для мене. Бути забороненим в Росії зараз - це круто", - відповіла Грєшнова.

Зазначимо, Любава Грєшнова знімалася у багатьох популярних серіалах та фільмах. Серед її головних робіт були ролі у таких картинах як "Поки живу, люблю", "Піти, щоб залишитися", "Переїзд", "Наречена мого друга" та багатьох інших.

Нагадаємо, раніше Любава Грєшнова розповіла про ставлення росіян до війни.

Вас також можуть зацікавити новини: