Треті роковини трагедії 2 травня в Одесі

Сьогодні в Одесі на Куликовому полізібралися більш як 1 тис. людей. Серед тих, хто прийшов – ті, хто вирішив вшанувати пам'ять загиблих саме в Будинку профспілок; частина людей заявляє, що тужить по всіх загиблих у травні 2014 року – всього 48 людей.

Крім того, на площі – проукраїнські активісти, які спостерігають за подіями. Серед них – колишній лідер Одеської організації «Правого сектору» Сергій Стерненко.

На Куликовому полі відбувся молебень. Частина присутніх розбилася на групи, які спілкуються між собою. Серед них є громадяни проросійських поглядів, які звинувачують у трагедії учасників Революції Гідності.

Одна з груп принесла з собою звукопідсилююче обладнання, за допомогою якого проводила мітинг. В його рамках випустили в небо чорні кулі й білих голубів. Учасники мітингу скандували: «Не забудемо, не пробачимо!», «Геть з Одеси, бандерівські біси!» тощо.

Сталося кілька конфліктів. Зокрема, кілька людей агресивно відреагували на присутність Стерненка, назвали його провокатором і зажадали, аби поліція видалила його з Куликового поля. В результаті правоохоронці вивели активіста з натовпу.

Також стався конфлікт через те, що правоохоронці вилучили з одного з букетів георгіївську стрічку – обурення висловили кілька пенсіонерів. Крім того, частина присутніх болісно відреагувала на присутність чоловіка, у якого на одязі був значок з українською символікою.

Правоохоронці організували прохід, щоб люди, які поклали квіти до металевого паркану з фотографіями загиблих, могли залишити площу.

18:58, 02.05.2017
6042
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся