За прогнозом Леоніда Горбаня, зима буде холодною / УНІАН

Морози та снігопади прийдуть в Україну, ймовірно, у кінці листопада.

Читайте такожВ Україні сьогодні місцями пройдуть дощі, на заході температура до +15° (карта)

Однак справжня зима у Києві та інших містах почнеться тільки з 12 грудня, розповів народний синоптик Леонід Горбань 24 каналу.

Відео дня

Значне похолодання в Україні почнеться 26 листопада. Тоді стовпчики термометрів опустяться до мінусових позначок, можливі дощі та мокрий сніг.

За прогнозом Горбаня, взимку температура буде постійно коливатися - на зміну теплим дням прийдуть морози. Так, на початку грудня прийде незначне потепління до +3...+4 градусів.

Справжня зима зі снігом увірветься в Україну тільки з 12 грудня. Температура повітря знизиться до -4...-6 градусів і до 25 грудня впаде вже до -15 градусів.

У Києві морози і невеликий сніг варто чекати з 9 грудня. Тоді стовпчики термометрів покажуть -4...-7 градусів. Зимова погода буде радувати жителів столиці як мінімум до кінця 2019 року. Однак затяжних снігопадів Горбань не прогнозує.

За прогнозом синоптика, з 7 по 12 грудня сніг випаде у всіх регіонах України. Найшвидше почнуться снігопад в Чернігові, Сумах, Луцьку та Львові. Трохи пізніше морози дійдуть і до Вінниці, Одеси і Миколаєва.

Січень і лютий 2020 року будуть ще холоднішими. Україну остаточно засипле снігом і вдарять 20-ти градусні морози.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків, грудень-2019 в Україні буде теплішим за норму.