Хвилі спеки все частіше накриватимуть Україну / фото ua.depositphotos.com

Наприкінці березня та в перші дні квітня Україну накрила хвиля аномального тепла з північних регіонів Африки. Надалі такі хвилі повторюватимуться, а їх інтенсивність зростатиме. Про це повідомив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

"Подібні хвилі тепла на тлі стійкого глобального потепління повторюватимуться в майбутньому все частіше. Їхня інтенсивність і тривалість може зрости", - попередив фахівець.

За його словами, найбільш явно такі процеси проявляються у холодне півріччя, а також у середині літа.

Відео дня

"Оскільки тропічне повітря над північною Африкою все частіше поширюється у помірні широти, то переважна кількість аномально теплих днів в Україні пов'язана саме з південно-західною циркуляцією, а також з перенесенням повітряних мас з Близького Сходу, де також фіксується стрімке регіональне потепління клімату", - пояснив він.

Метеоролог також додав, що переміщення пилу з Африки до Європи фіксується практично щорічно. Тому явище запиленості атмосфери не є чимось унікальним, а лише демонструє рухливість та динамічність нашої атмосфери.

Пил з Сахари в Україні - подробиці

На початку квітня до України дістався пил із Сахари, який принесла хвиля тепла із західного Середземномор'я. Цей пил створив ефект затуманеного неба.

За прогнозами, вже сьогодні, 4 квітня, цей пил має остаточно покинути території України.

Вас також можуть зацікавити новини: