В Україні очікується потепління / фото Franz W, Pixabay

В Україні на початку грудня очікується сильне потепління. Температура у деяких областях сягатиме +11°...+13°. Про це свідчить прогноз метеоролога Ігоря Кібальчича, що опублікований на порталі meteoprog.

Погода 1 грудня

У п'ятницю, згідно з прогнозом, ще буде холодно. У західних областях пройде сніг, мокрий сніг із переходом у дощ, місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. На решті території України буде сухо. Вночі та вранці місцями очікуються тумани. Вітер переважно південної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -8...-3 °С, у північних областях місцями вдарить до -14...-9 °С, на півдні близько 0 °С. Вдень +2…-3 °С, на півдні, у Криму та на Прикарпатті +3…+8 °С.

Погода 2 грудня

"У суботу, 2 грудня, через вплив області зниженого тиску з Атлантики та атмосферних фронтів, в Україні пройдуть невеликі, місцями помірні опади у вигляді дощу з мокрим снігом. Подекуди можливі тумани", - прогнозує Кібальчич.

Відео дня

Вітер буде південний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі вже підійматиметься до +1…+6 °С, вдень в Україні буде +5…+10 °С, а на півдні, у Криму та на Прикарпатті місцями повітря прогріється +11…+13 °С. Лише на півночі Лівобережжя вночі ще буде -8...-3 °С, а вдень +1...+6 °С.

Погода 3 грудня

Наприкінці тижня у центральних та північних областях пройде дощ із мокрим снігом, на решті території країни без істотних опадів. Подекуди тумани. Вітер слабшатиме, він буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі 0…+5 °С, вдень +2…+7 °С, а на півдні, сході та у Криму очікується +8…+13 °С.

До України йде новий циклон - що відомо

На початку грудня до України має прийти новий циклон - вже третій за останній тиждень. Він спричинить мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, дощ, рвучкий вітер та потепління. За прогнозом синоптика Наталки Діденко, на півдні України температура підійматиметься навіть до +15 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: