Сьогодні по всій Україні очікується сильний вітер / фото REUTERS

Сьогодні в Україні очікується потужний вітер, найсильніший - в Карпатах. Через негоду по всій країні оголосили штормове попередження.

Так, за даними Укргідрометцентру, швидкість поривів вітру у більшості областей сягатиме 17-22 м/с, у західних областях місцями до 25 м/с, а на високогір'ї Карпат  - до 40 м/с.

Через негоду по всій Україні оголосили I рівень небезпечності, жовтий, а у Карпатах - II рівень небезпечності, помаранчевий.

Відео дня

Також, за даними синоптиків, на Закарпатті очікується значний дощ, а в Карпатах та у північно-східних областях - значний сніг.

"Такі погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць", - зауважили синоптики.

18 лютого в Україні діє штормове попередження / фото Укргідрометцентр

Погода на вихідні - прогноз на 18 та 19 лютого

За даними Укргідрометцентру, сьогодні та завтра в Україні очікується мокрий сніг та дощ, на Закарпатті значні дощі, в Карпатах та північно-східних областях значний сніг. Але вже у понеділок невеликі опади залишаться лише у західних та південних областях.

Температура сьогодні вдень становитиме +3°...+9°, в Карпатах буде близько 0°. 19 лютого в Україні вночі буде  близько 0°, вдень +1°...+6°, а в Карпатах вночі та вдень -1°...-6°.

Вас також можуть зацікавити новини: