В Україні погіршується погода / Фото ua.depositphotos.com

Погіршення погоди пов'язане відразу з двома циклонами, які рухаються у напрямку до України, і накриють країну один за іншим. 

Про це розповів провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило, передає OBOZREVATEL.

Читайте такожСиноптик назвала регіони України, які накриє серйозне похолодання та мокрий сніг

Відео дня

"Йде переміщення активних фронтів, циклонів через територію країни. Напрямки різні - спочатку активний циклон буде рухатися з півдня, потім із заходу, і це призведе до нестійкого характеру погоди", - повідомив синоптик.

Перший циклон зайде в країну вже завтра в другій половині дня - 14 квітня, і спочатку погіршить погоду на півдні, на узбережжі Чорного моря.

"Більшу частину території України він охопить вже в четвер, 15 квітня - з опадами", - уточнив Мурмило.

Нестійка погода в Україні

Квітень і травень в Україні цього року будуть відрізнятися нестійкою погодою

Про це повідомила завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова.

"Весна цього року затяжна, погодні умови зараз дуже нестійкі. Може бути не одна хвиля холоду і не одна хвиля тепла і в квітні, і в травні. Тепер це нормально для нас-кожні 4-5 днів зміна погоди. Треба розуміти, що, якщо ви їдете кудись відпочивати у спекотний день на кілька днів, то це не означає, що повернетеся в таку ж погоду", - зауважила вона.

За словами вченої, перелом в погоді вже стався - "і зима скінчилася, і весна почалася", але її нестійкість не дозволяє відчути, що весна повністю вступила в свої права.

"Потрібно дочекатися 15 квітня. Там вже і кліматична температура буде вище, і окремі дні будуть дуже теплими. До речі, по ним можна буде визначити, яким буде травень. Травневі дні не будуть кращими, ніж ті теплі дні у квітні", - повідомила вона.