В Україні оголосили штормове попередження / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, Укргідрометцентр

На четвер, 30 листопада, в Україні оголошено підвищений рівень небезпечності. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру. За даними синоптиків, у низці областей ожеледь вкриє дороги - буде слизько.

"30 листопада у західних, північних, більшості центральних та Харківській областях  на дорогах ожеледиця", - йдеться у попередженні.

Зазначається, що у вказаних областях оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Відео дня
Завтра дороги в Україні будуть слизькими  фото Укргідрометцентр

Погода в Україні - прогноз на 30 листопада

Українцям слід бути уважними та обережними в останній день осені, оскільки подекуди очікуються небезпечні метеорологічні явища. За словами відомого синоптика Наталки Діденко, очікуються штормові пориви вітру та ожеледиця на дорогах.

"Оскільки найближчої ночі буде морозно, очікується -3...-7, на заході -4...-9 градусів, то й опади, які нападали разом із циклоном у вигляді не лише мокрого снігу, а й дощу, перетворяться у небезпечну ожеледицю. Дуже уважно!" - каже синоптик.

За її даними, найвища нічна температура повітря буде на Луганщині та в Криму,  +1...+3 градусів. Завтра вдень в більшості областей очікується від 3 морозу до 3 тепла, а на півдні температура може піднятися до +5...+7 градусів. Опади не передбачаються.

"На півночі та північному сході України можливі сильні штормові пориви до 15-20 метрів за секунду", - попередила фахівець.

Вас також можуть зацікавити новини: