У Карпатах вже можливі лавини / фото ДСНС

У Карпатах два дні поспіль зберігатиметься підвищений рівень небезпечності через ймовірність сходження лавин. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

"29-30 листопада, у зв’язку з хуртовинами та снігопадами, на високогiр'ї Iвано-Франкiвської та східної частини Закарпатської областей зберігається значна снiголавинна небезпека", - йдеться у попередженні.

За даними синоптиків, очікується сніголавинна небезпека 3 рівня.

Відео дня
У Карпатах сьогодні та завтра можуть бути лавини / фото Укргідрометцентр

Негода в Україні - останні дані

В Україні через негоду залишаються знеструмленими 368 населених пунктів. Зокрема, сьогодні через сильний поривчастий вітер і дощ відбулися нові знеструмлення у Кіровоградській, Полтавській та Черкаській областях.

Нагадаємо, через шквальний вітер, сніг й заметіль 26-27 листопада постраждали 16 областей України. Тоді негода залишила без світла 2019 населених пунктів.

Сьогодні по всій Україні також оголошено І рівень небезпечності. Вдень, за даними Укргідрометцентру, очікуються пориви вітру 15-20 м/с, а на дорогах, західних, північних, центральних та Харківської областей буде ожеледиця.

Також у Києві найближчим часом очікується туман, а через зниження температури вся суміш води та мокрого снігу замерзне, що призведе до утворення ожеледиці на тротуарах та дорогах. 

Вас також можуть зацікавити новини: