В Україні очікується різка зміна погоди / фото УНІАН

В Україні з 5 січня очікується поступове зниження температури. Пік похолодання припаде на 6-9 числа. Зокрема, налетять опади та вдарять сильні морози. Про це попередила синоптик Наталка Діденко.

Так, за її прогнозом, 4 січня в Україні переважатиме порівняно тепла погода. Максимальна температура повітря завтра становитиме в більшості областей України +2...+8 градусів, на півдні та заході буде до +5...+11 градусів. Без серйозних опадів.

"Надалі температура повітря знижуватиметься, пік зниження припаде на 6-9 січня, опади спочатку з'являться у вигляді дощу, потім перейдуть у мокрий сніг та сніг", - прогнозує синоптик.

Відео дня

За її даними, найхолоднішими у різдвяні дні та ночі будуть північ, частина центру, яка ближча до сходу, та схід України. Там вночі ймовірно до -10...-16 градусів.

"Тому поки що просто треба уважно стежити за уточненими прогнозами і підготуватися до різкої зміни погоди", - зауважила вона.

В Україну йде зимова негода: що відомо

За даними Укргідрометцентру, цього тидня в Україні очікується погіршення погоди. За прогнозами синоптиків, з четверга, 5 січня, майже по всій країні очікуються опади різної фази, а температура почне поступово знижуватись.

Так, у західних, північних, більшості центральних та Харківській областях вночі очікується мокрий сніг, вдень - переважно дощ, місцями налипання мокрого снігу та ожеледь.

Вас також можуть зацікавити новини: