В Україні очікується аномально тепла погода / фото УНІАН

Кінець жовтня та початок листопада в Україні будуть аномально теплими, не виключені нові температурні рекорди. Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За його словами, загалом впродовж тижня очікується тепла погода, часом з дощами і туманами.

"За рахунок надходження повітряних мас із більш південних широт, наприкінці жовтня та в перші дні листопада очікується аномально тепла погода, у центральних та південних областях можливі нові рекорди максимальної температури повітря", - каже Кібальчич.

Відео дня

За його даними, час від часу очікується проходження атмосферних фронтів та баричних улоговин, тому спостерігатимуться дощі різної інтенсивності, місцями з грозами.

Погода 30 жовтня

У понеділок, за прогнозом синоптика, під впливом антициклону над Кавказом в Україні опадів не передбачається. Вітер буде південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вдень +14…+19 °С, у південній половині та на Прикарпатті +20…+23 °С.

Погода 31 жовтня

У вівторок утримається тепла та суха погода у більшості областей. Лише ввечері на Закарпатті пройдуть невеликі дощі. Температура повітря вночі становитиме +7…+12 °С, вдень +15…+20 °С, а у південних, центральних областях та у Криму повітря прогріється до +20…+25 °С.

Погода 1 листопада

"У середу, 1 листопада, під впливом балтійського циклону, вночі у західних областях, вдень на більшій частині території країни, окрім сходу, пройдуть дощі, в денні години у південних та центральних областях місцями з грозами", - прогнозує Ігор Кібальчич.

Вітер буде південний, на Правобережжі західний, його швидкість становитиме 7-12 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, на сході +4…+9 °С; вдень очікується до +13...+18 °С, у центральних та південних областях буде +18...+23 °С.

Погода в Україні - прогноз на тиждень

За даними Погода УНІАН, з вівторка в Україну почнуть заходити дощі, які принесуть деяке похолодання. Подекуди температура знизиться до +8°...+10°. Однак вже наприкінці тижня в Україні знову потеплішає - на півдні очікується до +26 тепла.

Вас також можуть зацікавити новини: