Вересень 2023 у Києві був дуже теплим / фото Pixabay

Цьогорічний вересень став найтеплішим у столиці з 1881 року, за місяць у столиці було зафіксовано три температурних рекорди.

За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, середньомісячна температура повітря у вересні в Києві дорівнювала +18,8°С, що на 3,9°С вище за кліматичну норму. 

Зазначається, що найхолодніше у столиці було 10 вересня, коли мінімальна температура під ранок знизилась до +9,1°С, а найтепліше – 24 вересня, коли максимальна температура після полудня досягла +29,1°С.

Відео дня

"Опадів на проспекті Науки, 37 випало лише 8 мм, або 14% кліматичної норми. Цьогорічний вересень став 12 серед найсухіших з 1891 року", - заявили в обсерваторії.

Вересень 2023 року у Києві був дуже теплим та сухим / інфографіка УНІАН

Прогноз на жовтень 2023

Як повідомляв УНІАН, за даними Українського гідрометцентру, цього року жовтень в Україні буде теплішим, ніж зазвичай, а кількість опадів очікується у межах кліматичної норми.

Зокрема, за даними синоптиків, місячна кількість опадів очікується на рівні 31-67 мм, а в Карпатах місцями 77-101 мм, що в межах норми.

Також зазначається, що середня місячна температура передбачається 7-13° тепла, що на 1-1,5° вище за норму.

У найближчий тиждень температура буде поступово знижуватися. Перед вихідними місцями пройдуть дощі, а стовпчики термометрів вдень у багатьох областях покажуть лише +12°...+16°. 

У вівторок, 3 жовтня, в Україні буде мінлива хмарність, лише на півдні очікується ясний і безхмарний день. Температура по всій країні очікується в межах +19°...+23°, без опадів.

Вас також можуть зацікавити новини: