Синоптик розказав, яка погода буде в Україні найюлижчого тижня / фото Džoko Stach, Pixabay

Найближчого тижня в Україні очікується нестійка погода з періодичними короткочасними дощами та коливаннями температури повітря. Подекуди стовпчики термометрів підійматимуться віше +30°. Про це розказав синоптик Ігор Кібальич, передає meteoprog.

Він пояснив, що на початку третьої декади червня погодні умови в нашій країні визначатимуться переважно полем зниженого атмосферного тиску та малорухомими атмосферними фронтами. З цієї причини періодично очікуються невеликі, подекуди помірні дощі. Найінтенсивніші дощі, за словами синоптика, пройдуть у західній частині України.

"Температурний фон у країні виявиться близьким до норми, в окремі дні вищим за норму на 2-4 °С", - прогнозує Кібальчич.

Погода 19 червня - прогноз на сьогодні

У понеділок, за даними Кібальича, дощі з грозами пройдуть у західних областях, на півдні Одеської області та у Криму. На решті території країни буде переважно без опадів. Температура повітря становитиме вдень +24...+29 °С.

Погода 20 червня

У вівторок вночі буде без істотних опадів, а вдень у західних та північних областях очікуються короткочасні дощі з грозами, в окремих пунктах град та шквали 15-20 м/с. Вітер очікується змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13...+18 °С, а  вдень повітря прогріватиметься до +26...+31°С.

Погода 21 червня

У середу, 21 червня, на більшій частині території України очікується нестійка погода. Пройдуть дощі, у центральних областях - значні.

"Місцями грози, град та шквалисте посилення вітру до 17-22 м/с", - попереджає синоптик.

У західній частині України буде без опадів. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +13...+18 °С, вдень +23...+28 °С.

Штормове попередження

На сьогодні, 19 червня, у багатьох областях України оголошено штормове попередження.

За даними Укргідрометцентру, у західних, Вінницькій, Одеській та Житомирській областях очікуються грози. Також в окремих районах Хмельницької, Рівненської, Житомирської, Вінницької та Одеської областей очікується град та шквали 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: