Тропічний шторм Дельта наближається до Мексики / Фото REUTERS

Тропічний шторм "Дельта" перетворився на ураган у вівторок, 6 жовтня, ставши дев'ятим ураганом Атлантичного сезону 2020 року. Він зміцнюється на шляху до півострова Юкатан, Мексика, і може викликати небезпечні штормові хвилі і сильні вітри в деяких його частинах.

Про це повідомляє The Watchers з посиланням на Національний центр США зі стеження за ураганами.

Читайте такожОчікується негода: українців попередили про сильні дощі та пориви вітру

Відео дня

Протягом наступних кількох днів сильні дощі частково торкнуться Ямайки, Кайманових островів, західної Куби і північної частини півострова Юкатан. Ці дощі можуть призвести до сильних повеней і зсувів. 

За прогнозами, в кінці цього тижня "Дельта" наблизиться до північного узбережжя Мексиканської затоки у вигляді урагану, який викличе великі небезпечні хвилі на узбережжі. 

Інформація про тропічний шторм / Фото NHC

Шторм "Алекс" у Франції: що відомо

  • Область низького тиску, яка швидко рухається і яка розвивалася в Атлантичному океані до 1 жовтня, назвали "Алекс". Це перший шторм з ім'ям Європейського сезону ураганів 2020/21 року.

  • Очікувалося, що шторм переросте у потужний циклон, а потім накриє захід Франції, приносячи з собою сильні вітри, шторм на море в 11 балів, зливи на північ Іспанії і більшу частину Франції.

  • Під час повеней, викликаних штормом "Алекс", пропали безвісти щонайменше 8 осіб.

  • У деяких районах за 24 години випало 450 мм опадів, що еквівалентно обсягам опадів за майже чотири місяці в цей час року.

  • Шторм призвів до сильної повені в місцевості поблизу Ніцци, в Бретані з четверга по п'ятницю сила вітру досягала понад 180 км на годину.