У США через ураган "Лора" евакуюють понад 700 тисяч осіб / nhc.noaa.gov

Тропічний шторм "Лора" в Мексиканській затоці посилився до урагану і наближається до американського штату Техас.

Читайте такожЖертвами тропічного шторму "Ісайяс" в США стали чотири людини

Зараз ураган знаходиться в 900 км на південний схід від міста Галвестон і рухається в північно-західному напрямку зі швидкістю 26 км/год, передає Stormnews з посиланням на Національний центр США зі стеження за ураганами. 

Відео дня

Очікується, що "Лора" вийде на сушу 27 серпня в районі кордону між штатами Техас і Луїзіана. На частині узбережжя діють попередження про ураган і тропічний шторм. Там очікуються сильний вітер, високі хвилі, штормовий Нагін і проливні дощі, можливі сильні повені.

Через наближення негоди в Техасі евакуюють понад 400 тисяч жителів в округах Оріндж, Джефферсон, Галвестон і Чамберс, в Луїзіані 325 тисяч у парафіях Калкашу, Камерон, Джефферсон, Лафурш, Плакемін і Тербон.

Урагани в США

4 серпня ураган "Ісайяс" вийшов на сушу біля узбережжя американського штату Північна Кароліна. Швидкість вітру перевищувала 135 км/год. 

У липні 2020 року через ураган "Ханна" в американському штаті Техас 270 тисяч будинків залишилися без світла. Ураган приніс в штат сильний вітер, швидкість якого досягала 150 км/год.