На вихідних в Україні буде малохмарно та майже без опадів / фото УНІАН

У суботу та неділю на погоду в Україні впливатиме антициклон та повітряна маса атлантичного походження. Тому на вихідних очікується малохмарна погода та відсутність дощів.

Такий прогноз зробив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його словами, на більшій частині території очікується комфортна погода без опадів. Лише у західних областях близькість атмосферних фронтів спричинить збільшення кількості хмар, а також не виключені локальні короткочасні дощі у супроводі гроз.

Відео дня

"Температурний фон коливатиметься близько до норми, у південних і західних областях вище за середні багаторічні показники на 2-4 °С", - розказав синоптик.

За його прогнозом, у суботу у західних областях протягом доби подекуди пройдуть короткочасні дощі з грозами, у Карпатах вдень та ввечері не виключені інтенсивні зливи та випадання граду. На решті території буде сухо.

У неділю, 3 липня, на території західних областей подекуди пройдуть грозові дощі.

"У нічний час опади найімовірніші в районі Полісся, вдень дощі поширяться на Карпатський регіон та Прикарпаття. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, при грозах поривчастий до 15-17 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +13...+18 °С, вдень +26...+31°С", - розказав він.

Нагадаємо, на сьогодні, 2 липня, у семи областях на заході України оголосили штормове попередження.

Вас також можуть зацікавити новини: