Яка буде погода взимку в Україні / фото УНІАН

Нинішня зима, за прогнозами синоптиків, теж буде аномальною, як і минула.

Про це розповіла завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, пише "Обозреватель".

За прогнозами світових кліматичних центрів очікується, що середня температура за сезон може бути на 2 градуси вищою, ніж на початку цього століття. 

Відео дня

Читайте такожСьогодні дощі змістяться в центр України, а на заході-засяє сонце (карта)

За словами Балабух, на погоду в Україні буде сильно впливати холодна течія в тропіках Тихого океану.

"Коли вона розвивається, то спостерігається похолодання. І вона впливає на загальну циркуляцію атмосфери... Може бути дуже тепло як для зими. Але можуть бути й вторгнення холодного повітря. Тому короткочасні морози не відкидаються", - попереджає кліматолог.

Ще один процес у тропіках — це фази дворічного коливання вітрів, через які існує ймовірність вторгнення як потоків холодного повітря, так і теплого.

Що стосується опадів, то їхній дефіцит в Україні буде зберігатися.

Якою буде погода в листопаді 2020

За прогнозами синоптиків, останній місяць осені буде таким, як і жовтень — температура очікується теплішою від кліматичної норми на кілька градусів.

Що стосується першого снігу, то, незважаючи на те, що кілька років поспіль він випадав у першій половині листопада, цього року його, кажуть синоптики, так рано чекати не варто. Ймовірно, що до кінця листопада ніяких сніговиків наліпити не вдасться.