В Украине начала работу миссияZN.UA

Як повідомляє представництво ЄС в Україні, місія була створена згідно з рішенням Ради ЄС від 22 липня 2014 року на прохання української влади, передає "ЄвроПравда". Фаза планування роботи місії завершилася 15 вересня, угода про її статус було підписано 17 листопада.

Читайте такожПредставники ЄС та НАТО допомагатимуть МВС у проведенні реформ

Як зазначається, EUAM - це неозброєна цивільна місія, яка не буде мати виконавчих повноважень. Вона буде надавати підтримку та консультування українським діячам з питань реформи сектору безпеки на стратегічному рівні.

Відео дня

Діяльність місії буде охоплювати все законодавство, у тому числі про прокуратуру і суди, а також правоохоронні органи, без урахування оборонного сектора.

Проте, як наголошується, тісна співпраця з питань реформування оборонного сектору буде мати важливе значення для забезпечення єдності зусиль і узгодженості дій.

Штаб-квартира місії буде знаходитися в Києві, однак вона буде працювати також і в регіонах. Місія має намір розмістити своїх радників в українських міністерствах і відомствах. Чисельність персоналу складе 100 іноземних громадян і 75 місцевих жителів. Бюджет становитиме 13,1 млн євро на перший рік.

Мандат місії розрахований на 2 роки.