Геращенко розповіла про долю бранців Кремля / фото УНІАН

Росія може надати офіційну відповідь щодо готовності обміняти українських політв'язнів на громадян РФ, яких затримали в Україні, вже 25 липня. 

Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

У середу, 11 липня, у Мінську відбулася зустріч тристоронньої контактної групи для обговорення економічних, безпекових та політичних питань. А 25 липня очікується засідання гуманітарної групи. Українська сторона вимагає від Росії офіційної відповіді щодо обміну українських політв'язнів на затриманих в Україні громадян РФ.

Відео дня

Представники Росії, за словами Геращенко, уникають будь-якої відповіді, блокуючи звільнення бранців Кремля.

Читайте такожГеращенко назвала ще 13 осіб, серед яких Вишинський, яких Україна може передати Росії

"Ми очікуємо 25 липня офіційної відповіді представників РФ на конкретну й цілком зрозумілу пропозицію: чи готові вони розморозити питання звільнення незаконно утримуваних, чи збираються забрати 36 громадян РФ, які прагнуть повернутися на "Родіну" й віддати нам Сущенка, Сенцова, Кольченка, Клиха, Карпюка, Панова, Гриба, інших українців і кримських татар з російських в'язниць", - написала вона.

Геращенко нагадала, що, згідно з домовленостями, ніяких державних формувань "ДНР" та "ЛНР" не існує, тому варто ліквідувати поняття "інститутів" терористів, таких як "парламент", "міністерства" тощо.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко озвучила 23 імені затриманих в Україні громадян Росії, яких готові обміняти на українських політв'язнів та незаконно утримуваних на Донбасі.