До негативних наслідків Майдану експерти відносять втрату Україною територіальної цілісності / фото УНІАН

Одним із негативних наслідків Майдану експерти вважають зниження рівнів економічного розвитку України та життя громадян.

Про це йдеться у результатах опитування 80 українських експертів щодо оцінки подій на Майдані, їх наслідків та уроків на майбутнє, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва 12-18 листопада.

До негативних наслідків Майдану 47 опитаних експертів відносять втрату Україною територіальної цілісності внаслідок збройної агресії Росії.

Відео дня

Читайте такожAtlantic Council: Україна може знову повторити помилки Помаранчевої революції

"Але експерти зазначають, що до цього призвів не сам Майдан як такий, а реакція Росії на революційні події в Україні та її бажання скористатися тимчасовою слабкістю української держави", - йдеться у прес-релізі за результатами опитування.

Крім того, негативним наслідком Майдану 16 експертів вважають зниження рівня економічного розвитку та рівня життя населення.

Втім, конфлікт з Росією деякі експерти розглядають і як згуртовувальний фактор для українського суспільства, визнаючи високу ціну цього конфлікту для України.

Раніше УНІАН повідомляв, що згідно з опитуванням соціологічного центру імені Михайла Драгоманова, найбільше українців хвилюють військові дії на Донбасі, корупція в органах влади, безробіття та зростання цін.