Курт Волкер / REUTERS

Спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Курт Волкер заявляє, що Росія демонструє небажання припинити розв'язану нею війну проти України.

Про це спецпредставник США сказав під час відеобрифінгу з Брюсселя.

Зокрема, його запитали, яка позиція США щодо готовності Туреччини виступити посередником у конфлікті між Україною та Росією.

Відео дня

"Я думаю, що добре брати участь дипломатично з усіма сторонами, говорити з українцями, розуміти, через що вони проходять, розуміти, які їхні потреби. Якщо люди мають вплив на Путіна, вони намагаються використовувати цей вплив, щоби спробувати припинити війну, і тому я вважаю, що це доволі розумно робити. Однак питання полягає у тому, що ніколи не було браку каналів комунікації з Росією або Україною. Питання полягає у небажанні Росії припинити війну", - наголосив Волкер.

Читайте такожВолкер анонсував додаткові поставки зброї для України найближчим часом

При цьому він сказав, що США бажають співпрацювати з Туреччиною щодо безпеки у Чорному морі і свободи судноплавства.

"Враховуючи це, я думаю, що існують питання, які ми тепер маємо розглянути", - сказав Волкер і додав, що йдеться про збільшення присутності у Чорному морі на різних рівнях, і зокрема на двосторонньому, на рівні ЄС. Також йдеться про заплановані військові навчання НАТО у регіоні Чорного моря.

Також він додав, що США поважають зобов'язання Туреччини за конвенцією Монтре щодо проходження суден через Боспор і Дарданелли.