Активи Азарова перебувають під арештом / фото УНІАН

Незважаючи судове рішення про зняття санкцій з екс-прем'єра Миколи Азарова, його активи в Україні й за кордоном перебувають під арештом в рамках кримінальних справ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Практично всі виявлені активи колишніх високопоставлених чиновників (оточення) часів Януковича, в тому числі Азарова, арештовані в рамках відповідних кримінальних проваджень як в Україні, так і за кордоном. Арешт згаданих активів у кримінальних проваджень триватиме незалежно від дії адміністративних санкцій ЄС і Швейцарії", - написав Лисенко.

Відео дня

Читайте такожШвейцарія ще на рік заморозила активи Януковича

Він зазначив, що активи можуть бути повернуті в Україну після вступу в законну силу відповідних рішень суду.

Лисенко також запевнив, що скасування судом рішень Ради ЄС про розширення санкцій відносно окремих осіб не впливає на діючий санкційний режим Євросоюзу.

За даними ГПУ, адміністративні санкції ЄС діють щодо 13 українських колишніх високопоставлених чиновників, Швейцарії - відносно 18-ти.

Речник ГПУ також нагадав, що уряд Швейцарії вирішив продовжити ще на рік санкції щодо оточення екс-президента Віктора Януковича.

Як повідомляв УНІАН, 5 березня 2014 року в ЄС заморозили активи 18 українських громадян, в тому числі Азарова, підозрюваних у незаконному привласненні державних коштів та причетності до порушень прав людини в Україні.

3 червня 2014 року адвокати Азарова оскаржили рішення ЄС про запровадження санкцій.

19 грудня четверта палата Суду Європейського Союзу ухвалила рішення скасувати санкції, запроваджені проти Азарова.