Обвинувачення не змогло довести, що Янукович завдав збитків Україні на понад трильйон / фото УНІАН

Сторона обвинувачення не довела, що дії екс-президента Віктора Януковича призвели до завдання Україні збитків у сумі понад 1 трильйон.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у вироку Януковичу у справі про держзраду, який сьогодні виголосили в Оболонському райсуді Києва.

Читайте такожВплив керівництва Росії на Януковича суд вважає за пом’якшувальну обставину - вирок

Відео дня

Зокрема, у документі вказано, що дані економічної експертизи, згідно з якими збитки України внаслідок анексії Росією Криму становлять 1 трильйон 82 мільярда гривень, не є доказом, оскільки експерт не обгрунтував свої розрахунки.

Крім того, суд зазначив, що сторона обвинувачення не довела, що Янукович умисно діяв так, аби результатом його дій стала зміна меж території України.

Також, на думку суду, прокуратура не довела, що Янукович був поінформований представниками російської влади про остаточну мету окупації Криму, а саме - анексію АР Крим та міста Севастополя.

“Не надано переконливих доказів, що Янукович діяв з метою змін меж території України”, - зазначається у вироку.

Читайте такожСуддя пояснив, чому з Януковича зняли частину обвинувачень

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 24 січня, Оболонський райсуд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі.

Суд ухвалив визнати Януковича винним у вчиненні держзради та підготовці й розв’язуванні агресивної війни.

Разом з тим, суд визнав Януковича невинуватим у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України у зв’язку з недоведеністю у його діях обвинувального складу кримінального правопорушення.

Термін покарання Януковича обраховуватиметься з моменту його затримання.

Також суд постановив стягнути з Януковича на користь держави процесуальні витрати на проведення експертиз у сумі 98 тисяч 561 гривень.