Путін заявив, що Росія залишає за собою право реагувати на "релігійні порушення" / kremlin.ru

Президент РФ Володимир Путін вибухнув образами на адресу Православної церкви України.

Путін заявляє, що ініціатори створення Православної церкви України "вчилися у безбожників минулого століття". Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він заявив у Кремлі на урочистому заході з нагоди 10-річчя обрання Кирила очільником РПЦ.

"Сумно, що в нього виявився втягнутий і Константинопольський патріархат. По суті, відбувається грубе втручання у церковне життя. Його ініціатори немов би вчилися у безбожників минулого століття, які виганяли віруючих з храмів, труїли і переслідували священнослужителів", - сказав Путін.

Відео дня

За словами Путіна, він розраховує, що РПЦ і надалі буде залишатися "дієвою миротворчою силою, як і раніше, - сприяти зміцненню дружби і добросусідства, підтримувати наших співвітчизників і людей православної культури".

Читайте такожГлава РПЦ Кирил зібрався до України

Раніше повідомлялося, що 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

6 січня в соборі святого Георгія в Стамбулі Вселенський патріарх Варфоломій вручив томос про надання автокефалії ПЦУ її предстоятелю, митрополиту Київському і всієї України Епіфанію.