Супрун має два громадянства - українське та американське / фото УНІАН

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна має враховувати потреби держави і не закриватися від світу у зв'язку з наявністю в Уляни Супрун, якій суд заборонив здійснювати повноваження в.о. міністра охорони здоров'я, одночасно українського та американського громадянства.

Про це глава МЗС повідомив у Facebook.

Відео дня

"Щодо рішення по Уляні Супрун, думаю, всім нам і так все зрозуміло. Можна і потрібно дискутувати про зміст та швидкість реформи, але хто ще наївно сподівається, що українська система охорони здоров’я у теперішньому її стані здатна лікувати та рятувати всіх українців хоча б за якимось мінімальними по-людськи прийнятними стандартами, ну, як то кажуть, хто вам лікар", - написав Клімкін.

"Щодо громадянства Уляна Супрун - це ще один яскравий приклад того, про що я говорив 150 разів: нам потрібно враховувати об’єктивні потреби держави і повернутися до реальності обличчям, а не ... закриватися від світу", - наголосив глава МЗС.

Читайте такожУ МОЗ відреагували на усунення Супрун

"А ще мене хвилює дещо інше. Ви ж розумієте, що це рішення у нашому не заснованому на прецедентах праві відкриває скриню Пандори. Уявіть, що зараз почнеться, якщо ми будемо аналізувати кроки та рішення всіх в.о.? Так можна далеко зайти. Але, власне, такими темпами ми туди дійдемо досить швидко", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 лютого, Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука і заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючої обов’язки міністра охорони здоров'я.

Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

Також суд врахував доводи про те, що у Супрун має два громадянства - українське та американське.

У МОЗ заявили, що консультуються з юристами у зв'язку з появою інформації про судову заборону Супрун виконувати повноваження в.о. міністра.

Супрун виконує обов'язки міністра охорони здоров'я з 1 серпня 2016 року.