Порошенко розказав, коли подасть заявку про вступ України до ЄС / фото УНІАН

Президент України Петро Порошенко пообіцяв у 2023 року подати заявку про вступ України до Європейського Союзу та отримати План дій для вступу в НАТО.

«Це публічне зобов'язання у 2023 року подати заявку про приєднання до Євросоюзу і отримати План дій щодо членства в НАТО», - сказав глава держави на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital.

Читайте такожУ ЄС нагадали про необхідність повної імплементації Угоди про асоціацію з Україною

Відео дня

Також він заявив, що наступного тижня має намір підписати ухвалені минулого тижня Верховною Радою зміни до Конституції щодо стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Євросоюзі і в Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

«Про серйозність наших намірів свідчать зміни до Конституції, які були проголосовані минулого тижня, і які дають силу Основного закону нашої європейської та євроатлантичної інтеграції», - сказав Порошенко.

«Верховна Рада вже підтримала цю ініціативу президента, і наступного тижня я зміни до Конституції підпишу. Сподіваюся, це буде в парламенті, публічно. Це буде надзвичайно важливий крок в історії нашої держави», - додав глава держави.

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору. Український парламент також звернувся до НАТО з проханням надати Україні План дій щодо членства в Північноатлантичному Альянсі.

Нагадаємо, 29 січня на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" Петро Порошенко пообіцяв подати заявку на вступ України до Європейського союзу 2024 року.