Україна перебуває в постійному контакті з Німеччиною та Францією / фото УНІАН

В Міністерстві закордонних справ України заявили, що інформації про можливість проведення нової зустрічі Нормандської четвірки за участі України, Німеччини, Франції та Росії немає.

Як передає кореспондент УНІАН, про це речник МЗС України Катерина Зеленко сказала на прес-конференції.

Читайте такожУгорщина поки не відповіла на пропозицію України щодо уникнення подвійного громадянства

Відео дня

"Поки що ми не маємо офіційної інформації про те, коли саме Нормандські переговори мають відбутися. Зі свого боку, Україна готова до проведення таких консультацій на будь-якому міжнародному майданчику, чи це буде в рамках міжнародних конференцій як то Мюнхенська (конференція з безпеки), чи у Парижі. Головне - досягнення результату. Проведення зустрічі заради зустрічі не має особливого ефекту. Важливо, аби був результат, а для цього нам потрібно, щоби російська сторона вдалася все-таки до конструктивних кроків і нарешті перейшла до виконання конкретних пунктів Мінських домовленостей", - заявила вона.

Також речник сказала, що Україна веде переговори з Францією і Німеччиною як партнерами по Нормандському формату на постійній основі.

"Обговорюємо різні варіанти подальшого просування в дусі Мінську. Проте, коли саме відбудуться переговори Нормандської четвірки - поки що я сказати не можу. Такої інформації немає", - сказала Зеленко.