Ілюстрація / REUTERS

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вважає, що парламент провалить закон про функціонування української мови як державної, якщо не ухвалить його до другого туру президентських виборів.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку вона висловила в коментарі журналістам.

“Мені теж тривожно за долю цього закону. Оскільки я розумію, що якщо його не буде прийнято до другого туру президентських виборів, то після президентських виборів він може бути провалений”, - сказала депутат.

Відео дня

Читайте такожУ Порошенка не виключають ухвалення закону про мову вже після президентських виборів

Вона висловила думку, що дуже багато мажоритарників зі східних округів "очевидно, не зацікавлені у його ухваленні”.

«Ці люди дуже часто знаходяться в лавах фракцій, які декларують, що вони будуть підтримувати закон. Після президентських виборів це може стати значно менш актуальним», - зауважила Сюмар.

Так, вона вважає, що “час Х” в питанні ухвалення закону має настати у пленарний четвер перед другим туром президентських виборів — 11 квітня.

“Це якщо буде політична воля його ухвалювати”, - додала депутат.

Крім того, Сюмар припустила, що процес ухвалення закону буде складним, адже усі ті поправки, які виносилися на голосування «на підтвердження» і не були «підтверджені», перед остаточним голосуванням їх заново виноситимуть на голосування.

“Підтвердження поправок може тривати півдня, а може навіть і більше”, - зауважила голова комітету.

На її думку, на сьогодні жоден з кандидатів у президенти не хоче втрачати “голоси східних виборців”.

“І боїться, що закон використають для антиагітації у виборчій кампанії”, - додала депутат.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада другий тиждень поспіль розглядає поправки до законопроекту про забезпечення функціонування української мови як державної.