У Народному фронті вважають, що заява Зеленського про розпуск Ради є політичним рішенням / УНІАН

У партії «Народний фронт» вважають, що новий президент України Володимир Зеленський не має правових підстав для розпуску Верховної Ради.

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві партії.

«Заява президента Зеленського про розпуск парламенту є винятково політичним рішенням і немає нічого спільного ні з правом, ні з Конституцією», - зазначається у документі.

Відео дня

Водночас у «Народному фронті» повідомили, що братимуть участь у дочасних виборах.

«Безсумнівно, ми підемо боротися разом із нашими прихильниками за наш курс і майбутнє України на цих сумнівних дострокових парламентських виборах», - сказано у заяві.

Читайте такожРозпуск Ради: у партії Вакарчука відреагували на можливі дострокові вибори

Як повідомляв УНІАН, 17 травня фракція «Народний фронт» заявила про вихід з коаліції. Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про припинення діяльності коаліції в парламенті.

Згідно із законодавством, після оголошення про відсутність коаліції фракції можуть протягом 30 днів домовитися про створення нової. У разі, якщо коаліція не створена, президент має право оголосити про розпуск парламенту і призначити дострокові вибори. Однак за півроку до чергових парламентських виборів, які заплановані на 27 жовтня, законодавством встановлено мораторій на достроковий розпуск Верховної Ради.

Сьогодні, 20 травня, президент Зеленський анонсував розпуск Верховної Ради восьмого скликання і проведення дострокових парламентських виборів.

Пізніше голова фракції “Самопоміч” Олег Березюк повідомив, що голів фракцій на завтра запросили на зустріч із Зеленським для проведення консультацій щодо розпуску Верховної Ради.