Новий головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі генерал Тод Волтерс пообіцяв розширити військову підтримку України.

Під час прес-конференції за підсумками засідання військового комітету альянсу, яка транслювалася на NATO News, Волтерс уточнив, що йдеться про продовження навчання військ і про розширене співробітництво з метою захисту території України.

Читайте такожНАТО зазивали Росію звільнити Крим і припинити підтримку бойовиків на Донбасі

"Що стосується підтримки України з боку США, то ми будемо продовжувати сильну співпрацю у сфері навчання, яке у нас було в останні роки", - заявив він.

Голова військового комітету НАТО Стюарт Піч заявив, що на полях засідання провів зустріч з колишнім головою Генерального штабу Збройних сил України Віктором Муженком, який був звільнений президентом Володимиром Зеленським 21 травня. За словами Піча, альянс підтвердив екс-главі Генштабу ЗСУ подальшу підтримку України в оборонній сфері.

Генерал Військово-повітряних сил США Тод Волтерс став новим головнокомандувачем НАТО в Європі 3 травня. До цього він був головнокомандувачем ВПС в Європі та Африці.

Як повідомляв УНІАН, раніше посол України в США Валерій Чалий обговорив можливості збільшення витрат американського бюджету на безпеку та оборону України з головою комітету з питань асигнувань Сенату США Роєм Блантом.