У парламенті зареєстрували заяву Гройсмана про відставку / фото УНІАН

У Верховній Раді України зареєстровано заяву прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про відставку.

Про це УНІАН повідомила керівник прес-служби Апарату ВР Ірина Кармелюк.

"23 числа зареєстрована заява Гройсмана", - зазначила вона.

Відео дня

Кармелюк додала, що тепер парламент має розглянути це питання і вирішити питання щодо відставки уряду. "Але Кабінет міністрів виконує свої обов'язки до обрання нового уряду", - зауважила керівник прес-служби.

Читайте такожКабмін піде у відставку слідом за прем'єром автоматично – голова Мінфіну

Відповідно до статті 85 Конституції України, до повноважень Верховної Ради України належить вирішення питання про відставку прем'єр-міністра та членів Кабінету міністрів.

У статті 115 Конституції зазначається, що прем'єр-міністр, інші члени Кабміну мають право заявити Верховній Раді про свою відставку.

Відставка прем'єра, прийняття Верховною Радою резолюції недовіри Кабінету міністрів мають наслідком відставку всього складу уряду. У цих випадках Верховна Рада здійснює формування нового складу уряду у строки і в порядку, що визначені Конституцією.

Кабінет міністрів, який склав повноваження перед новообраною Верховною Радою або відставку якого прийнято ВР, продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого уряду.

Читайте також"Ніхто плакати не буде": голова АП прокоментував рішення Гройсмана піти у відставку

Найближчий пленарний тиждень в парламенті - з 28 по 31 травня.

Як повідомляв УНІАН, 20 травня Гройсман заявив, що ухвалив рішення подати у відставку з посади глави уряду одразу після проведення чергового засідання Кабінету міністрів 22 травня.

22 травня він зазначив, що, як і обіцяв раніше, цього дня подасть свою заяву про відставку до Верховної Ради. "Я заявив і прийняв рішення, що подам у відставку. Сьогодні свою заяву я подам до Верховної Ради України ...", - сказав прем'єр.

Гройсман був призначений главою уряду 14 квітня 2016 року.

Раніше він неодноразово заявляв, що планує брати участь у парламентських виборах.