Вже в цьому році Володимир Зеленський переїде з АП в нову будівлю. Цей об'єкт - один з головних претендентів / фото офіційний сайт Паркового

Журналісти дізналися, коли й куди може відбутися переїзд Володимира Зеленського з офісу на Банковій.

"Ідея переїзду жива, йде робота в цьому напрямку", - зазначили LIGA.net у прес-службі президента.

"Адміністрація Володимира Зеленського серйозно має намір переїхати. Це може відбутися до кінця цього року", - повідомили у президента.

Відео дня

Зазначається, що обговорюються можливі варіанти, їх кілька - і в центрі міста, і на його околиці. Сам Зеленський напередодні другого туру виборів заявляв, що розглядається варіант переїзду АП за Київ.

Але журналісти Liga.net з'ясували, як мінімум про одну будівлю в Києві, куди може переїхати АП.

Читайте такожПрокляте місце. Чи переїде Адміністрація президента з Банкової

Офіційно команда Зеленського не зізнається, де саме розташовані варіанти для переїзду. Однак відразу кілька співрозмовників у новій Адміністрації повідомили журналістам, що розглядається можливість переїзду АП в конгресно-виставковий центр Парковий, більш відомий як "вертолітний майданчик Януковича". Саме в цьому будинку неподалік від Маріїнського парку розташовувався штаб Зеленського в дні голосування на президентських виборах.

За інформацією співрозмовників LIGA.net в Адміністрації Зеленського, наразі ведуться переговори про можливий переїзд АП в Парковий.

Один співрозмовник у Парковому підтвердив, що команда Зеленського спілкується з їхніми юристами з цього приводу. "З юристами якесь спілкування є. Але воно йде з приводу оренди площ", - зазначило обізнане джерело. За його словами, наразі жодних домовленостей немає. "Питання цифр зараз немає, оскільки немає концепції. Вони самі не знають, чого хочуть", - додав співрозмовник ЗМІ.

Колишній заступник глави АП у Порошенка Дмитро Шимків в інтерв'ю "Українській правді" заявляв, що переїзд АП може коштувати "десятки мільйонів доларів". У прес-службі Зеленського LIGA.net розповіли, що такі цифри - явно завищений прогноз. "Позолочений декор, ліплення, шкіряні меблі, гардини та дубові панно ми перевозити не збираємося", - повідомила прес-служба. При цьому свої прогнози щодо вартості переїзду поки не називають.

Журналісти запитали у команди Зеленського, а що буде з нинішньою будівлею АП після переїзду президента в нове приміщення. Зокрема, чи буде там музей влади, чи об'єкт здадуть в оренду. "Музей влади? А непогана ідея", - відповіли у Зеленського.

Раніше Зеленський заявив, що в разі перемоги в другому турі президентських виборів, збирається переїхати з Адміністрації Президента на Банковій і не користуватися заміськими резиденціями.