Володимир Омелян / REUTERS

У справі про обвинувачення міністра інфраструктури України Володимира Омеляна в недостовірному декларуванні оголошено обвинувальний акт.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

27 травня у Солом’янському районному суді Києва за участі прокурорів САП відбулось чергове судове засідання у справі про обвинувачення Омеляна за ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації). На засіданні прокурор САП оголосив обвинувальний акт. Крім того, суд визначив порядок та обсяг дослідження доказів.

Відео дня

Читайте такожОмелян хоче запропонувати компанії Tesla побудувати завод в Україні

Наступне засідання заплановано на 23 серпня.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого Національне антикорупційного бюро скерувало до Солом'янського райсуду Києва для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно Омеляна. Йому інкримінували незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації.

За даними НАБУ, в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури, Омелян набув у власність активи, законність підстав отримання котрих не підтверджено доказами та вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску та готівку в сумі 90 тис. доларів США і 25 тис. євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн.

Крім того, детективи встановили факти декларування міністром недостовірних відомостей. Так, у декларації за 2015 рік вартість незадекларованих активів, які були у власності чи користуванні, а також видатків, становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016 році - понад 8,024 млн грн.

У НАБУ зауважили, що у декларації за обидва роки посадовець умисно не вніс інформацію про позашляховик BMW X5, який був у його володінні і користуванні. Не відображені в е-декларації за 2015 рік видатки на оренду будинку, в якому фактично мешкав міністр та члени його родини. Роком пізніше Омелян не задекларував факт постійного користування у 2016 році іншим заміським будинком та земельною ділянкою.

3 квітня Солом'янський райсуд закрив кримінальне провадження за обвинуваченням Омеляна у незаконному збагаченні та зняв арешт майна. "Справу закрито у частині незаконного збагачення і знято арешт майна", - повідомила прес-секретар міністра Марина Томко. В частині можливого недостовірного декларування справа розглядатиметься в судовому процесі, додала вона.