Справу проти Омеляна закрили / фото УНІАН

Солом'янський районний суд Києва закрив кримінальне провадження за обвинуваченням міністра інфраструктури Володимира Омеляна в незаконному збагаченні та зняв арешт майна. Про це УНІАН повідомила прес-секретар міністра Марина Томко.

Читайте такожДекларація Омеляна: міністр за рік заробив мільйон гривень

«Справу закрито у частині незаконного збагачення і знято арешт майна», - повідомила вона.

Відео дня

При цьому Томко зазначила, що в частині можливого недостовірного декларування справа розглядатиметься в судовому процесі.

«Ми впевнені у власній правоті. Про це саме йшлося з міністром транспорту Румунії в Бухаресті минулого тижня. Пан Кук був змушений піти з посади через сфабриковані політичні звинувачень антикорупційного бюро Румунії в 2017 році, відстояв своє чесне ім'я у всіх судах і позаминулого тижня повернувся на свою посаду міністра транспорту», - зазначила вона.

Як повідомляв УНІАН, у лютому Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Солом'янського районного суду міста Києва для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно міністра інфраструктури Омеляна.

13 вересня 2018 року співробітники Національного антикорупційного бюро України вручили Омеляну підозру в незаконному збагаченні, використанні або придбанні машини для брата і недекларуванні проживання в будинку протягом двох тижнів у 2016 році.

За даними НАБУ, Омелян з 2000 року до теперішнього часу перебуває на державній службі і в період з 1 січня 2000 року по 26 квітня 2018 року одержав 2,17 млн грн офіційного доходу, тоді як витрати його становили лише в період з 2008 року по 26 квітня 2015 року, щонайменше 3,45 млн грн.

Також в НАБУ стверджують, що в 2015 році, перебуваючи на посаді заступника міністра інфраструктури України, чиновник придбав у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами і вартість яких значно перевищує його законні доходи.

Омелян порівняв кримінальне провадження, відкрите стосовно нього за підозрою в незаконному збагаченні, з боротьбою "з бабками в підземних переходах", і заявив, що вимагатиме притягнення до відповідальності слідчих НАБУ.