Ілюстрація / REUTERS

У понеділок, 1 липня, Комітет Верховної Ради у закордонних справах розгляне питання звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ.

Буде розглянуто питання призначення на посаду глави МЗС Вадима Пристайка, кандидатуру якого раніше подав президент Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба парламенту.

Читайте такожКомітет Ради візьметься за звільнення Клімкіна 1 липня

Відео дня

До порядку денного включені питання про ситуацію в Парламентській Асамблеї Ради Європи і підготовки звернення Верховної Ради в зв’язку з відмовою Росії виконувати рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права і подальшого незаконного утримування українських політв’язнів.

Крім того, в закритому режимі буде розглянуто «забезпечення юридичного супроводу міжнародних судових позовів України проти РФ з метою захисту національних інтересів України та перспектив виконання рішень міжнародних судових інстанцій в подальшому». 

Як повідомляв УНІАН, після президентських виборів і перемоги Володимира Зеленського, Павло Клімкін сам подав заяву про відставку з посади міністра закордонних справ.

30 травня Зеленський вніс до ВР подання про звільнення міністра закордонних справ Клімкіна. 6 червня Верховна Рада не підтримала відставку та звільнення Клімкіна.

11 червня Зеленський повторно вніс до парламенту подання про звільнення Клімкіна з посади глави МЗС, а також підписав подання про призначення на цю посаду заступника глави Адміністрації президента Вадима Пристайка.