Апаршин запевняє, що Зеленський не піде на поступки перед Путіним / фото УНІАН

Помічник керівника Офісу президента України Іван Апаршин заявляє, що Володимир Зеленський на переговорах з Російською Федерацією не погодиться на жодне рішення, яке буде суперечити інтересам України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Апаршин повідомив під час засідання круглого столу в Києві.

За його словами, "нічого нового від членів "нормандського формату" на сьогоднішній день немає".

Відео дня

Читайте такожЗагибель військових на Донбасі: Зеленський планує сьогодні зателефонувати Макрону і Меркель

Також він нагадав про нещодавню заяву французької сторони, що зустріч "нормандського формату" відбудеться у заплановані строки. Раніше йшлося про можливу зустріч наприкінці серпня.

Апаршин вважає, що "Російська Федерація вимагатиме від нас прямих переговорів із так званими "ЛНР/ДНР".

"Чи можемо ми на це погодитися? Я думаю, що ні", - сказав помічник керівника Офісу президента.

"Російська Федерація буде намагатися переконати нас, що Крим треба забути, а стосовно наших територій (на Донбасі), які сьогодні є окупованими, вони можуть вести якісь розмови … про автономію. Вам потрібна автономія? Мені особисто ні. Чесно, я не знаю, як на сьогодні вирішити цю проблему. Просто не знаю", - наголосив Апаршин.

"Єдине, в чому я переконаний, що президент України і його команда, яка з ним працює, жодного рішення не приймуть, щоб ми втратили щось як країна. От в це я вірю", - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним через загибель українських військових на Донбасі. Глава держави закликав свого російського колегу вплинути на бойовиків, щоб вони припинили вбивати наших людей.