За Гримчака не будуть вносити заставу / фото 24 канал

Дружина заступника міністра з питань тимчасово окупованій території Юрія Гримчака Юлія заявила, що за її чоловіка не будуть вносити заставу.

Про це вона розповіла журналістам в залі суду, повідомляють "Букви".

Читайте такожАдвокат Гримчака про помилки в ухвалі суду: його, швидше за все, будуть перезатримувати

Відео дня

На питання, чи телефонував хтось вчора і пропонував внести заставу, дружина Гримчака сказала, що вона не буде збирати гроші для застави, оскільки її чоловіка підозрюють в економічному злочині.

"Ні, жодних застав. Ну де я буду брати гроші? Я дуже вдячна за те, що нас підтримують друзі, близькі, чужі люди. Якщо б я сказала, давайте зберемо гроші, то гроші можливо б зібрали. Але я думала: якби я так зробила і не дособирали б гроші. Ті гроші, які були б на картці, що я б з ними робила? Повертала? Це схема неприйнятна. Тим більше, що у нас злочин економічний, тому про гроші питання у нас не стоїть. Ми не будемо вносити заставу", - сказала Юлія Гримчак.

Також вона додала, що її рідні переходять в режим сім'ї, в якій батько в тюрмі.

"У нас план "А" - вижити. План "Б"- щоб батько повернувся додому", - додала дружина заступника міністра.

Нагадаємо, вчора суд у Чернігові вирішив взяти під варту заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака на 2 місяці (60 діб) під заставу в 6 млн гривень. Після оголошення рішення з'ясувалося, що в матеріалах справи і рішенні суду вказано неправильне по батькові.

Сьогодні, 17 серпня, Деснянський районний суд Чернігова ухвалив рішення виправити помилки в рішенні про арешт Гримчака. Адвокат Тетяна Матяш попросила суддю роз'яснити рішення, а також вказати, з якого часу рішення набирає чинності. Суддя не відповіла і вийшла з залу засідань.

Після цього адвокат заявила, що буде подавати апеляційні скарги на всі рішення судді, а також скаргу у Вищу кваліфікаційну комісію суддів і Державне бюро розслідувань. Незабаром Матяш отримала відповідь від судді про те, що на сьогодні рішення не має законної сили.

Увечері 14 серпня стало відомо, що співробітники Генеральної прокуратури України прийшли у будинок заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрія Гримчака з метою його затримання.

Згодом в СБУ повідомили, що Юрій Гримчак та його помічник, затримані у справі про вимагання 1,1 мільйона доларів хабаря.

15 серпня Служба безпеки України оприлюднила фото та відео з місця затримання заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака та його помічника.

У Генеральній прокуратурі повідомили, що затримані Юрій Гримчак та його помічник підозрюються в тому, що вимагали 1,1 млн доларів за обіцянку вплинути на суддів Верховного суду, чиновників Міністерства культури України та Київської міської держадміністрації.

Заступнику глави Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрію Гримчаку і його помічнику Ігорю Овдієнку оголосили 15 серпня про підозру у кримінальному провадженні за статтею про шахрайство.