Єнс Столтенберг під час виступу в Раді 31 жовтня 2019 року / REUTERS

Приїзд генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга до України – це не "візит ввічливості", а демонстрація серйозної підтримки з боку Північноатлантичного альянсу.

Таку думку висловив голова громадської ліги "Україна – НАТО" Сергій Джердж, коментуючи візит Столтенберга в Одесу і Київ 30-31 жовтня, передає «Обозреватель».

Читайте також«НАТО на вашому боці». Про що говорив генеральний секретар НАТО у Верховній Раді

Відео дня

"Візит серйозний, важливий. Він не є ознайомчим візитом, або навіть візитом ввічливості. Якби не було чіткого курсу української влади на членство в НАТО і Європейський Союз, то очевидно, що сьогодні Північноатлантична рада не відвідувала би Україну", – наголосив Джердж.

Він нагадав, що президент Володимир Зеленський свій перший візит здійснив до Брюсселя, де насамперед відвідав штаб-квартиру НАТО.

"Очевидно, що курс (на вступ до НАТО. – Ред.) у нас зберігається, він закріплений в Конституції. Це курс допомагає нам реформувати силовий сектор, збройні сили. Візит Північноатлантичної ради доцільний, щоб посилити таку співпрацю і задекларувати серйозну підтримку України. Це дуже гарні сигнали для нас", – запевнив експерт.

Джердж звернув увагу, що Росії доводиться зважати на позицію НАТО.

"Політичне, дипломатичне і матеріально-технічне співробітництво з НАТО робить свою справу. Росія на це зважає", – констатував він.