Напередодні ВР достроково припинила депутатські повноваження Луценко / фото УНІАН

Заяви від наступного у виборчому списку кандидата після Ірини Луценко, яка вчора склала мандат, до Центрвиборчкому поки не надходило.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам повідомив голова ЦВК Олег Діденко.

Читайте також"Ішак", "покидьки", "путінські посіпаки": у Раді нардепи посварилися через земельну реформу (відео)

Відео дня

За його словами, комісія ще не отримувала постанову Верховної Ради щодо припинення повноважень народного депутата Ірини Луценко.

"На скільки мені відомо, подання ще не надходило. Є певна процедура проходження документів в самій Верховній Раді... А ЦВК протягом шести днів з моменту отримання постанови ВР про дострокове припинення повноважень народного депутата визнає обраним наступного кандидата за черговістю у списку", - зазначив Діденко.

Голова ЦВК також зазначив, що до комісії не надходило документів для реєстрації народним депутатом чи заяви про відмову від балотування від Наталії Бойко - наступної після Луценко у виборчому списку партії "Європейська солідарність".

"Тут можливі два варіанти: особа не подає документи, і у встановлений законом строк (протягом 20 днів), якщо особа не подає документи, вона вважається такою, що відмовилась, або ж особа подає заяву про відмову від балотування і про виключення з виборчого списку. Поки що, наскільки мені відомо, такої заяви не надходило. Можливо, поки ми тут знаходимось, щось надійшло, але станом на вчора такої заяви не було", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, Луценко була обрана до Верховної Ради IX скликання по загальнодержавному багатомандатному округу від партії "Європейська солідарність" під 15-м номером у списку. Вона була членом Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування.

Читайте також"Йду зупиняти русскій мір": В’ятрович розповів, навіщо йде в депутати

4 листопада Луценко подала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень. Того ж дня її чоловік, Юрій Луценко заявив, що вона написала заяву про припинення депутатських повноважень через проблему з серцем.

12 листопада Верховна Рада ухвалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата від "Європейської солідарності" Луценко (№ 2395). За це рішення проголосували 275 народних депутатів із 399 зареєстрованих у сесійній залі.

Згідно із законодавством, замість Луценко народним депутатом мають визнати наступного за списком кандидата, яким є Наталія Бойко.

Однак, у фракції "Європейська солідарність" заявили, замість Луценко у фракцію зайде Володимир В'ятрович - наступний після Бойко. Цю інформації на своїй сторінці у Facebook підтвердив і сам В'ятрович.