Тейлор заявив, що допомога у галузі безпеки, яку США надають Україні, різноманітна. / фото УНІАН

Тимчасовий повірений Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор пояснив важливість безпекової допомоги США для стримування російської агресії.

Про це Тейлор заявив під час перших відкритих громадських слухань на засіданні Постійного спеціального комітету з питань розвідки Палати представників Сполучених Штатів в контексті розслідування в рамках процедури імпічменту президента США. (Трансляція слухань відбувалася на сайті комітету).

Він заявив, що допомога у галузі безпеки, яку США надають Україні, різноманітна.

Відео дня

“Один із компонентів цієї допомоги – це контрбатарейні радіолокаційні станції. Інший компонент – це снайперська зброя. Ці озброєння і ця допомога дозволяють українській армії стримувати подальше вторгнення росіян на українській території”, - наголосив Тейлор.

Він висловив переконання, що потенційне подальше вторгнення росіян призведе до загибелі більшої кількості українців, і тому, допомога США у галузі безпеки має стримуючий вплив і надає українцям можливість “вести переговори з позиції трохи більшої міцності, коли вони ведуть переговори з росіянами про припинення війни на Донбасі”.

“Це також інструмент, який зменшить кількість українців, які можуть загинути”, - сказав Тейлор.

Читайте такожВідкриті слухання щодо імпічменту Трампа: Дипломати США нагадали про важливість України для інтересів США

На його переконання, допомога США допомогла українським Збройним силам України стати більш ефективними зі стримуючим фактором, а також створила можливість здійснювати заходи з протидії атакам, які здійснюють росіяни.

Також він сказав, що велике значення має те, що Росія уважно стежить за тим, який рівень підтримки США надають Україні.

"Це має суттєве значення, тому що українці, і зокрема під керівництвом нової адміністрації, прагнуть припинити цю війну, і вони прагнуть її припинити таким чином, аби росіяни залишили їхню територію. Ці переговори, як і усі переговори, є складними. Українці хотіли би мати можливість вести переговори з позиції сили, або принаймні більшої сили, аніж вони мають зараз. Частина цієї сили, частина можливості українців вести переговори з росіянами для припинення війни на Донбасі залежить від Сполучених Штатів та іншої міжнародної підтримки. Якщо ми припинемо або призупинемо, або погрожуватимемо припинити нашу допомогу у галузі безпеки, це стане сигналом як для українців, але і також... для росіян, які шукають будь-які ознаки слабкості або будь-які ознаки, що ми припиняємо нашу підтримку України", - наголосив Тейлор.